Rychlé brambory na pánvi |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny(pro 4 osoby)750 g vařených brambor 200 g cibule 200 g vařeného nebo pečeného masa 2 lžíce vepřového sádla 4 vejce sůl, pepř rajčata kyselé okurky petrželka na ozdobení PostupMěkčí brambory nakrájíme na kostky, pokud jsou tvrdší, nakrájíme je na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, maso na tenké nudličky. Sádlo rozpálíme na velké pánvi při střední teplotě a brambory na němopečeme z jedné strany dozlatova, pak je obrátíme a opékáme dále. Přidáme nakrájenou cibuli a maso a 5 minut za častého obracení opékáme. Pak vše osolíme a opepříme. Vajíčka rozkvedláme ve 4 lžících vody, osolíme a opepříme. Zalijeme jimi brambory s masem a už bez míchání necháme ztuhnout. Ozdobíme rajčaty, okurkami a petrželkou a hned podáváme.Příloha: hlávkovýá salát v bylinkové marinádě nebo jogurtové omáčce |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |