Gratinované ledvinky |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny600 g vepřových ledvinek1/4 l mléka 6 stroužků česneku 1 dl oleje 200 g čerstvých paprik 1 cibule 200 g hlívy ústřičné 1 lžíce hladké mouky 1 dl smetany sůl pepř majoránka 1 tavený sýr 100 g strouhaného sýra 100 g másla PostupLedvinky očistíme a na povrchu mřížkovitě nařežeme. Naložíme přes noc do mléka s rozmačkaným česnekem. Ledvinky osušíme, opečeme, osolíme, opepříme a vložíme do gratinovací misky. Obložíme na oleji orestovanou zeleninou a houbami. Na másle zlehka osmažíme mouku a jíšku zelijeme za stálého míchání smetanou. V tomto bešamelu rozpustíme tavený sýr, zalijeme zeleninu v miskách a zapékáme. Nakonec posypeme zelenou petrželkou a strouhaným sýrem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |