Rizoto s masem a houbami PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

2 sáčky rýže
4 kachní nebo 2 krůtí krky
hrst nakrájených hub
3 lžíce mraženého hrášku
3 lžíce mražené kukuřice
2 cibule
4 hřebíčky
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
lžička mleté papriky
sůl
olej
nastrouhaný sýr

Postup

Krky omyjeme a dáme vařit do osolené vody s novým kořením a pepřem. Rýži v sáčcích uvaříme podle návodu na obalu vosolené vodě. Přidáme k ní 1 oloupanou cibuli, do které jsme napíchali hřebíčky. Druhou cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na oleji. Přidáme k ní obrané maso z krků, očištěné a pokrájené houby. Okořeníme paprikou, přidáme hrášek a kukuřici a vše podusíme. Nakonec smícháme ráži s masovou směsí a podle potřeby dosolíme nebo okořeníme.
Podáváme sypané nastrouhaným sýrem.

Ukazka

Rizoto s masem a houbami