Rizoto s masem a houbami |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny2 sáčky rýže4 kachní nebo 2 krůtí krky hrst nakrájených hub 3 lžíce mraženého hrášku 3 lžíce mražené kukuřice 2 cibule 4 hřebíčky 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře lžička mleté papriky sůl olej nastrouhaný sýr PostupKrky omyjeme a dáme vařit do osolené vody s novým kořením a pepřem. Rýži v sáčcích uvaříme podle návodu na obalu vosolené vodě. Přidáme k ní 1 oloupanou cibuli, do které jsme napíchali hřebíčky. Druhou cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na oleji. Přidáme k ní obrané maso z krků, očištěné a pokrájené houby. Okořeníme paprikou, přidáme hrášek a kukuřici a vše podusíme. Nakonec smícháme ráži s masovou směsí a podle potřeby dosolíme nebo okořeníme.Podáváme sypané nastrouhaným sýrem. Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |