Jehněčí kýta s rozmarýnem |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny(pro 6 osob)1,5 kg jehněčí kýty 1/2 lžičky tymiánu 1/2 lžičky rozmarýnu 1 lžička soli pepř 1 lžička hořčice 4 lžíce oleje 250 ml červeného vína 250 g rajčat 100 g cibule 4 lžíce zakysané smetany 1 lžička Solamylu PostupMaso potřeme kořením a hořčicí, vložíme do pekáčku, potřeme olejem a dáme do horké trouby při 200.C (plynová trouba stupeň 3-4) péci asi na 90 minut. Při pečení občas podléváme vínem, aby se vypečená šťáva nepřipálila. Rajčata a oloupané cibule nakrájíme na kostičky a na poslední půlhodinu přidáme k pečeni. Upečenou kýtu přendáme na mísu, přikryjeme a před krájením necháme 10 minut odpočinout. Vypečenou šťávu a zeleninu procedíme na pánev. Ve smetaně rozmícháme Solamyl, vmícháme do šťávy a necháme povařit. Podle chuti dosolíme, případně opepříme.Kýtu podáváme horkou, jinak je klihovatá. Příloha: vařené brambory, zelené fazolky s petrželkou, rajčata. K pití lehké červené víno. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |