Pečené jehněčí s velikonoční nádivkou |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Surovinyjehněčí kýta1 lžíce másla sůl Nádivka: 3 vejce 3 rohlíky 250 ml mléka 2 lžíce másla petrželka sůl PostupRohlíky nakrájíme na kostičky. Žloutky rozmícháme v mléce, přidáme rozpuštěné máslo, směsí zalijeme rohlíky a promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh, petrželku nasekáme nadrobno a obojí vmícháme do mléka. Podle chuti osolíme. Z jehněčí kýty si připravíme plát, osolíme a přehneme tak, aby vznikla kapsa, tu pak naplníme nádivkou. Maso dáme do pekáčku, podlijeme a pečeme doměkka. Během pečení poléváme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |