Pečené jehněčí s velikonoční nádivkou PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27

Suroviny

jehněčí kýta
1 lžíce másla
sůl

Nádivka:
3 vejce
3 rohlíky
250 ml mléka
2 lžíce másla
petrželka
sůl

Postup

Rohlíky nakrájíme na kostičky. Žloutky rozmícháme v mléce, přidáme rozpuštěné máslo, směsí zalijeme rohlíky a promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh, petrželku nasekáme nadrobno a obojí vmícháme do mléka. Podle chuti osolíme. Z jehněčí kýty si připravíme plát, osolíme a přehneme tak, aby vznikla kapsa, tu pak naplníme nádivkou. Maso dáme do pekáčku, podlijeme a pečeme doměkka. Během pečení poléváme.