Telecí filé v kapustě |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny(pro 4 osoby)600 g telecí kýty (tzv. spodní šál) nebo panenské pečeně 125 g jemně mletého masa 4 lžíce koňaku 4 lžíce oleje 1/2 lžičky zeleného pepře 1 lžička sladké papriky 1/4 l smetany 1 vejce 2 lžíce strouhanky sůl, pepř 8 velkých kapustových listů 1/8 l vývaru PostupŠpalíček telecího masa potřeme koňakem, 1 lžící oleje a rozmačkaným zeleným pepřem. Do mletého masa vmícháme sladkou papriku, 2 lžíce smetany, vejce a strouhanku. Směs osolíme a opepříme podle chuti. Kapustové listy vložíme na 3 minuty so vařící vody, vybereme je sítkem a rychle ochladíme studenou vodou. Osušíme je utěrkou a rozložíme tak, aby se navzájem překrývaly. Mleté maso na ně rovnoměrně rozprostřeme. Doprostřed dáme telecí maso a vše i s kapustovými listy pevně zarolujeme. Zbývající olej zahřejeme na pánvi. Roládu na něm rychle ze všech stran opečeme, podlijeme vývarem a přiklopenou pokličkou asi 15 minut pomalu dusíme na mírném ohni. Pak ji opatrně přendáme do tepla a do vypečené šťávy přidáme zbylou smetanu a připravíme hustší omáčku.Podáváme s vařenými bramborami maštěnými máslem a sypanými petrželkou. Můžeme podávat se suchým bílým vínem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |