Telecí hřbet se sýrovou kůrkou |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny1,5 kg telecího hřbetu2 lžíce oleje 2 mrkve 2 cibule 250 ml masového vývaru 4 lžíce rozpuštěného másla 2 lžíce strouhanky 2 lžíce kečupu 100 g strouhaného sýra sůl bílý pepř PostupMaso očistíme, vložíme do pekáčku a potřeme olejem. Mrkev očistíme, cibuli oloupeme, obojí povaříme ve vývaru a přidáme k pečeni. Dáme péci do horké trouby. Během pečení častěji přeléváme výpekem. Máslo smícháme se strouhankou, kečupem a sýrem. Maso asi 15 minut před dopečením osolíme, opepříme a potřeme sýrovou směsí. Upečené maso oddělíme od kosti a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu přecedíme, dochutíme a nalijeme na maso.Podáváme s vařenými bramborami a zeleninou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |