Telecí roláda plněná mletým masem PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

600 g ploché telecí pečeně, hrudí či plecka
sůl, pepř
200 g mletého masa
1 vejce
1 cibule
2 lžíce sekané petrželky
2 lžíce strouhanky
2 lžíce másla
250 ml vývaru
1/8 l smetany
1 lžička Solamylu

Postup

Telecí maso stejnoměrně rozklepeme na plát, osolíme a opepříme. Do mletého masa přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli, strouhanku, vejce, směs podle chuti osolíme a opepříme. Mletou směs rozprostřeme na plát telecího, srolujeme a omotáme nití. Roládu dáme na pekáč, potřeme máslem a dáme péct do horké trouby. Během pečení přeléváme vývarem. Upečenou roládu vyjmeme a dáme do tepla. Solamylu rozmícháme ve smetaně a přidáme k výpeku. Necháme ho přejít v arem a dochutíme.

Podáváme s vařenými bramborami, hráškem a mrkví podušenými na másle, k pití je vhodný lehký ryzlink. Roládu můžeme podávat i jako studený nářez.