Telecí roláda plněná mletým masem |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny600 g ploché telecí pečeně, hrudí či pleckasůl, pepř 200 g mletého masa 1 vejce 1 cibule 2 lžíce sekané petrželky 2 lžíce strouhanky 2 lžíce másla 250 ml vývaru 1/8 l smetany 1 lžička Solamylu PostupTelecí maso stejnoměrně rozklepeme na plát, osolíme a opepříme. Do mletého masa přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli, strouhanku, vejce, směs podle chuti osolíme a opepříme. Mletou směs rozprostřeme na plát telecího, srolujeme a omotáme nití. Roládu dáme na pekáč, potřeme máslem a dáme péct do horké trouby. Během pečení přeléváme vývarem. Upečenou roládu vyjmeme a dáme do tepla. Solamylu rozmícháme ve smetaně a přidáme k výpeku. Necháme ho přejít v arem a dochutíme.Podáváme s vařenými bramborami, hráškem a mrkví podušenými na másle, k pití je vhodný lehký ryzlink. Roládu můžeme podávat i jako studený nářez. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |