Telecí játra na paprice PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

(pro 1 osobu)
1 plátek telecích jater
špetka pepře
hladká mouka
1 lžíce sádla
½ malé cibule
2 špetky mleté sladké papriky
kečup
vývar z masoxu
sůl

Postup

Plátek jater lehce naklepeme, poprášíme pepřem, obalíme v mouce a prudce opečeme po obou stranách na části sádla. Na zbytku sádla osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme papriku a zakápneme kečupem. Přidáme ½ lžičky hladké mouky a opět osmahneme. Nakonec podlijeme vývarem a omáčku dobře povaříme. Hotová játra dáme do omáčky prohřát a dosolíme.
Podáváme s rýží nebo s bramborami.