Játra na víně Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

(pro 1 osobu)
2 plátky jater (asi 150 g)- nejlépe králičí
hladká mouka
1 lžíce oleje
½ malé cibule
petrželka
2 lžíce bílého vína
sůl, pepř

Postup

Plátky jater lehce naklepeme, poprášíme pepřem, omočíme v mouce a prudce opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přidáme k nim na kostičky nebo na tenká kolečka nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a společně smažíme asi 5 minut. Nakonec podlijeme vínem a hotová játra osolíme (ne dříve, ztvrdla by).
Podáváme s vařenými bramborami nebo s hranolkami a tatarkou, kečupem.

Ukazka

Játra na víně