Játra na víně |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny(pro 1 osobu)2 plátky jater (asi 150 g)- nejlépe králičí hladká mouka 1 lžíce oleje ½ malé cibule petrželka 2 lžíce bílého vína sůl, pepř PostupPlátky jater lehce naklepeme, poprášíme pepřem, omočíme v mouce a prudce opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přidáme k nim na kostičky nebo na tenká kolečka nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a společně smažíme asi 5 minut. Nakonec podlijeme vínem a hotová játra osolíme (ne dříve, ztvrdla by).Podáváme s vařenými bramborami nebo s hranolkami a tatarkou, kečupem. Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |