Pečená nadívaná jehněčí kýta |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Surovinyjehněčí kýta1 lžíce másla 70 g slaniny sůl hladká mouka na zaprášení nádivka: 200 g vepřového 200 g uzeného 200 g telecího 8 vajec 40 g tuku 8 rohlíků petrželka 2 lžíce sekaných kopřiv sůl PostupZ jehněčí kýty připravíme plát, přeložíme a uděláme z něj kapsu. Naplníme ji nádivkou a zašijeme. Zbylou nádivku upečeme ve formě (srnčí hbřet). Naplněné maso osolíme, položíéme na rozehřáté máslo, opečeme ze všech stran, podlijeme a pečeme dočervena. Při pečení maso přeléváme výpekem a podléváme podle potřeby. Měkké maso vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme. Povaříme, přecedíme, podle potřeby dosolíme a nakonec přidáme vyškvařenou na kostky nakrájenou slaninu. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |