Pečená nadívaná jehněčí kýta PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

jehněčí kýta
1 lžíce másla
70 g slaniny
sůl
hladká mouka na zaprášení
nádivka:
200 g vepřového
200 g uzeného
200 g telecího
8 vajec
40 g tuku
8 rohlíků
petrželka
2 lžíce sekaných kopřiv
sůl

Postup

Z jehněčí kýty připravíme plát, přeložíme a uděláme z něj kapsu. Naplníme ji nádivkou a zašijeme. Zbylou nádivku upečeme ve formě (srnčí hbřet). Naplněné maso osolíme, položíéme na rozehřáté máslo, opečeme ze všech stran, podlijeme a pečeme dočervena. Při pečení maso přeléváme výpekem a podléváme podle potřeby. Měkké maso vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme. Povaříme, přecedíme, podle potřeby dosolíme a nakonec přidáme vyškvařenou na kostky nakrájenou slaninu.