Jehněčí kotlety na tymiánu PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

800 g jehněčího hřebtu s kostí
1 čerstvý tymián
6 stroužků česneku
olej
200 g zelených fazolek
200 g žampiónů
1 červená cibule
150 g hub šitake
200 g červených fazolí
150 g slaniny
sůl, pepř

Postup

Z jehněčího hřbetu nakrájíme kotlety, okořeníme je tymiánem, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme, prolisujeme, potřeme jím kotlety a necháme je odležet přes noc naložené v oleji. Druhý den je pečeme na pánvi. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Žampióny a šitake očistíme a nakrájíme na plátky a opečeme je společně se zelenými fazolkami na slanině. Červené fazole uvaříme a přidáme je ke kotletám. Podle potřeby ještě osolíme a opepříme a dochutíme tymiánem.