Skopová kýta na smetaně |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny1 kg masa50 g sádla 2 lžíce na plátky nakrájené kořenové zeleniny 1 cibule 5 kuliček pepře 3 kuličky nového koření menší bobkový list špetka tymiánu (lze vynechat) 1/4 l kysané smetany 1 lžíce hrubé mouky citrónová šťáva nebo ocet PostupMaso odblaníme, pečlivě ho zbavíme loje a osolíme. Na sádle osmahneme zeleninu, o něco později přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, pak na ní osmahneme ze všech stran maso. Mírně ho podlijeme, přidáme koření a dusíme asi 60 minut pod pokličkou. Pak dopečeme v troubě nezakryté. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku a krátce povaříme. Do hotové omáčky přidáme podle chuti citrónovou šťávu nebo ocet.Podáváme s houskovými knedlíky |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |