Vepřové ledvinky dušené |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny600 g ledvinek70 g sádla 1 středně velká cibule kmín 1 lžička hladké mouky sůl, pepř PostupLedvinky rozkrojíme po délce a pečlivě odstraníme všechen bílý tuk. Pak je několikrát dobře vypereme a necháme aspoň půl hodiny namočené v mléce, aby ztratily pach moči. Pak je znovu opereme, nakrájíme na nudličky, které znovu opereme a osušíme. Na pánvi rozpálíme sádlo, zpěníme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme ledvinky, opepříme, okmínujeme a osmažíme je. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme téměř doměkka. Pak necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme moukou a podlijeme (případně rozkvedláme dohladka mouku ve vodě a zalijeme ledvinky). Ještě trochu povaříme.Přílohy: rýže, brambory |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |