Játra dušená na cibulce PDF Tisk
( 16 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

600 g jater
80 g tuku nebo sádla
1 středně velká cibule
1 lžička hladké mouky
špetka pepře
1/2 lžičky kmínu
sůl

Postup

Játra otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenčí kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmažíme ji na pánvi na tuku do světležluta, přidáme játra, opepříme, osmahneme, přidáme kmín a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou propečená. Zkusíme rozkrojením jednoho kousku, jestli nejsou uvnitř krvavá a pokud jsou hotová, přendáme je do teplé mísy (vhodná je termomísa). Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, podlijeme asi 3 lžícemi vody nebo vývaru a přelijeme přes játra. Pokud potřebujeme více šťávy, rozmícháme 1 lžičku hladké mouky asi v 1/3 hrnku studené vody a podle potřeby za stálého míchání přiléváme do šťávy. Necháme provařit. Solíme až na talíři, aby játra neztvrdla.
Přílohy: rýže, brambory