Játra dušená na cibulce |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny600 g jater80 g tuku nebo sádla 1 středně velká cibule 1 lžička hladké mouky špetka pepře 1/2 lžičky kmínu sůl PostupJátra otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenčí kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmažíme ji na pánvi na tuku do světležluta, přidáme játra, opepříme, osmahneme, přidáme kmín a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou propečená. Zkusíme rozkrojením jednoho kousku, jestli nejsou uvnitř krvavá a pokud jsou hotová, přendáme je do teplé mísy (vhodná je termomísa). Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, podlijeme asi 3 lžícemi vody nebo vývaru a přelijeme přes játra. Pokud potřebujeme více šťávy, rozmícháme 1 lžičku hladké mouky asi v 1/3 hrnku studené vody a podle potřeby za stálého míchání přiléváme do šťávy. Necháme provařit. Solíme až na talíři, aby játra neztvrdla.Přílohy: rýže, brambory |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |