Telecí pečeně na víně |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny750 g telecího masa (kýta, hřebet nebo plec)50 g libového uzeného masa 1 malá kyselá okurka 50 g slaniny 2 lžíce na nudličky nakrájené kořenové zeleniny 50 g másla 3 kuličky pepře 1 kulička nového koření 1/16 l bílého vína 1 lžička hladké mouky PostupMaso opláchneme, osušíme, osolíme. Polovinu slaniny, uzené maso a okurku nakrájíme na nudličky a prošpikujeme jimi maso. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, vyškvaříme na pekáči, přidáme máslo, zeleninu, oloupanou a nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Pak přidáme maso, ze všech stran opečeme, podlijeme trochou vody a pečeme doměkka. Když je maso měkké, přendáme ho do tepla a výpek zaprášíme moukou nebo přidáme mouku smíchanou s kouskem másla, povaříme a nakonec přilijeme víno. Šťávu přecedíme.Přílohy: opečené brambory, rýže, knedlíky |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |