Telecí pečeně |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny1 kg telecího masa (kýta, hřbet nebo plec)100 g tuku, másla nebo sádla 1/2 cibule 1 lžička hladké mouky sůl 1 lžička másla PostupMaso opláchneme a utěrkou otřeme. Posolíme ho a vložíme do pekáče na rozpuštěný tuk, po všech stranách ho opečeme. Přidále oloupanou cibuli (vcelku). Pečeme asi 60 - 90 minut, při pečení maso poléváme výpekem. Podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Když je maso měkké, vyndáme ho na teplé místo a výpek zahustíme moukou smíchanou s máslem, krátce povaříme.Přílohy: knedlíky, rýže, brambory |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |