Klobásový koláč se špenátem |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Suroviny500 g bílé klobásy250 g polohrubé mouky 140 g másla 1 cibule 300 g mraženého špenátu 1 cibule muškátový oříšek pepř sůl 2 lžíce strouhanky 1 lžíce oleje 100 g strouhaného sýra 6 lžic mléka 3 vejce PostupPřipravíme si těsto z mouky, 130 g másla, půl lžičky soli a 3 lžic vody. Zabalíme těsto do fólie a na 30 minut dáme do chladu. Vymastíme dortovou formu.Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zpěníme ji na zbytku másla. K cibuli přidáme rozmrazený špenát a krátce podusíme. Osolíme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a opepříme. Těsto rozválíme, vyložíme jím dortovou formu. Přečnívající okraje odřízneme, zformujeme do válečku a spirálovitě stočíme a přitiskneme na okraj těsta. Celé to posypeme strouhankou. Klobásu krátce opečeme a svinutou položíme na těsto. Do mezer dáme špenát a strouhaný sýr. Vejce rozšleháme s mlékem, okořeníme a klobásu tím zalijeme. Dáme zapéct do trouby předehřáté na 220 °C asi na 30 minut. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |