Jehněčí na tymiánu |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Suroviny400 g jehněčího z plece1 cibule 3 lžíce oleje 1 stroužek česneku 2 lžíce rajčatového protlaku 1 dl bílého vína 1 bobkový list tymián pepř hladká mouka PostupMaso nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme cibulku a krátce podusíme; přidáme maso a opékáme. Přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, vše zalijeme bílým vínem a dusíme maso do měkka. Dochutíme solí a pepřem.Je-li omáčka příliš řídká, můžeme ji lehce zahustit moukou. Na závěr přisypeme tymián. Podáváme s rýží s nasekanými jarními bylinkami dle chuti. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |