Velikonoční jehněčí |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
SurovinyCca 1 kg jehněčí kýty1 lžíce másla sůl, 2 stroužky česneku Nádivka: 1 vejce 1 rohlík 250 ml mléka 2 lžíce másla hrst zelené petrželové natě nebo kopřiv 1 malá mrkev 100 g slaniny 1 malá cibule 1 lžíce másla PostupZ jehněčí kýty připravíme plát, osolíme ho a potřeme drceným česnekem.Připravíme si nádivku: Jemně pokrájenou cibuli podusíme se slaninou, přidáme na jemné kostičky pokrájenou mrkev a ještě krátce opečeme. Rohlík nakrájíme na malé kostičky, přidáme sůl, pepř, petrželku či kopřivy a vejce. Zalijeme mlékem a necháme chvíli odpočinout. Pak promícháme se směsí cibulky, slaniny a mrkve. Nádivku dáme na plát, ten přehneme, obalíme plátky slaniny, zabalíme do alobalu nebo zpevníme potravinářskou nití a dáme péct. Když nádivka ztuhne, teprve maso obrátíme. Během pečení občas podléváme a přelévámě vypečenou šťávou. Ke konci pečení znovu obrátíme, potřeme máslem a upečeme dozlatova. Podáváme s opečenými bramborami. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |