Telecí pečeně se zeleninou |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny(pro 4 osoby)800 g telecí pečeně 3 lžíce másla 2 mrkve 3 řapíky celeru 4 cibule 1 stroužek česneku 250 ml masového vývaru (z kostky) 200 ml červeného vína 1 lžíce Solamylu sůl, pepř případně zakysaná smetana PostupMaso omyjeme a osušíme, oslíme a opepříme. Ve velkém pekáči rozehřejeme máslo, vložíme do něj pečeni a ze všech stran opečeme. Pak ho přiklopíme a dáme péci do předehřáté trouby při 200.C. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Asi po 30 minutách pečení obojí přidáme k masu a krátce osmahneme. Pak pečeni zalijeme vývarem a červeným vínem. Teplotu snížíme na 180.C a pečeme již odkryté ještě 40 minut. Pak maso vyjmeme a udržujeme teplé. Omáčku zahustíme Solamylem a dochutíme. Hotovou pečeni krájíme na plátky.Příloha: těstoviny nebo brambory. Na osobu: energetická hodnota 480 kcal, bílkoviny 41 g, tuky 24 g, sacharidy 23 g |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |