Plněné lazaně PDF Tisk
( 42 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

12 plátků lasagní
500 g mletého vepřového masa
4 lžíce oleje
2 stroužky česneku
půl lžičky muškátového oříšku
70 ml rajčatového protlaku
150 ml červeného vína
půl svazku čerstvé bazalky
300 g rajčat
100 ml kečupu
150 g strouhaného sýra
pórek
špetka cukru
sůl
bílý pepř

Postup

V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme mleté maso. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme na plátky nakrájený česnek, najemno ustrouhaný muškátový oříšek a dusíme. Asi po 10 min přilijeme červené víno a vaříme dalších 10 min. Vmícháme rajčatový protlak a vaříme, dokud se tekutina nevyvaří a směs řádně nepropojí. Dochutíme nasekanou bazalkou.

Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme. Nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a aspoň 30 min dusíme. Dle chuti přidáme kečup, sůl a cukr. Syrové lasagne uvaříme podle návodu na obalu a jednotlivé plátky rozložíme jeden vedle druhého na pracovní plochu. Střed každého plátku poklademe masovou směsí, zavineme a konce lazaní svážeme proužkem pórku. Podáváme přelité tomatovou omáčkou, posypané sýrem a ozdobené listy hlávkového salátu a plátky rajčat.

Plněné lazaně můžeme vložit do pekáčku, zalít omáčkou a posypat sýrem a zapéct. Při teplotě 140 °C zapékáme asi 10 min.