Plněné lazaně |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny12 plátků lasagní500 g mletého vepřového masa 4 lžíce oleje 2 stroužky česneku půl lžičky muškátového oříšku 70 ml rajčatového protlaku 150 ml červeného vína půl svazku čerstvé bazalky 300 g rajčat 100 ml kečupu 150 g strouhaného sýra pórek špetka cukru sůl bílý pepř PostupV kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme mleté maso. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme na plátky nakrájený česnek, najemno ustrouhaný muškátový oříšek a dusíme. Asi po 10 min přilijeme červené víno a vaříme dalších 10 min. Vmícháme rajčatový protlak a vaříme, dokud se tekutina nevyvaří a směs řádně nepropojí. Dochutíme nasekanou bazalkou.Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme. Nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a aspoň 30 min dusíme. Dle chuti přidáme kečup, sůl a cukr. Syrové lasagne uvaříme podle návodu na obalu a jednotlivé plátky rozložíme jeden vedle druhého na pracovní plochu. Střed každého plátku poklademe masovou směsí, zavineme a konce lazaní svážeme proužkem pórku. Podáváme přelité tomatovou omáčkou, posypané sýrem a ozdobené listy hlávkového salátu a plátky rajčat. Plněné lazaně můžeme vložit do pekáčku, zalít omáčkou a posypat sýrem a zapéct. Při teplotě 140 °C zapékáme asi 10 min. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |