Plněný zelný list na kyselém zelí |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny(pro 4 osoby)8 velkých zelných listů 60 g prorostlé slaniny 1 cibule 1 červená paprika 75 g dlouhozrnné rýže 1/2 l vývaru 200 g mletého masa 1 vejce 1/4 lžičky majoránky 1 lžíce sladké mleté papriky 400 g kyselého zelí 1 vejce 1 lžíce sádla 2 lžíce kečupu sůl PostupVelkou hlávku zelí 5 minut vaříme, pak odloupneme 8 listů a naplocho seřízneme žebra. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme. Zalijeme vývarem a rýži v něm 15 minut dusíme. Papriku opláchneme, zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kostičky. Smícháme s mletým masem, vejcem a rýží, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a paprikou. Směsí naplníme vychladlé zelné listy, svineme je a na obou stranách ohneme. Sádlo rozpustíme na mírném ohni. Vložíme kyselé zelí, na něj položíme zelné závitky. Zbývající vývar a kečup rozkvedláme a přilijeme. Dusíme přikryté 40 - 60 minut.Příloha: brambory, bramborové knedlíky |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |