Roláda z mletého masa |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny600 g hovězího masa300 g vepřové plece kmín sůl, pepř česnek (podle chuti) Nádivka: 3 vejce uvařená natvrdo 50 g sterilované kapie 3 trojúhelníčky sýra Primátor trojobal (hladká mouka, vejce, strouhanka) Na podlití: 1 cibule 1/2 kostky masoxu pepř 4 kuličky nového koření 3 bobkové listy 1 rajský protlak olej PostupPřipravíme si směs na podlití: na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme masox, nové koření bobkové listy a opepříme, přilijeme rajský protlak rozmíchaný ve 200 ml vody. Pak umeleme maso, osolíme a opepříme. Maso dobře propracujeme a na mokrém igelitu z něj vytvarujeme plát. Do jeho středu dáme uvařená vejce, rozkrojená na poloviny, kapie a posypeme nastrouhaným sýrem. Pomocí igelitu svineme maso do rolády, obalíme ji v trojbalu a ze všech stran opečeme na oleji. Roládu přendáme na pekáč, podlijeme připravenou směsí a v troubě upečeme dozlatova.Podáváme s hranolkami, bramborami, bramborovou kaší nebo s bramborovými knedlíky. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |