Beránek z mletého masa |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27 |
Suroviny1 kg mletého masa3 vejce 5 stroužků česneku 400 ml mléka 400 g vepřových jater 2 žemle petrželka, pažitka sůl, pepř forma beránka olej na vymazání a strouhanka na vysypání formy PostupJátra namočíme do mléka asi na 15 minut, pak je vyjmeme a nakrájíme na tenké nudličky. Do mísy vložíme mleté maso, na kostičky nakrájené a v mléce namočené žemle, vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek a vše promícháme. Formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou a naplníme střídavě vrstvou masa a jater (játra tak, aby se nedotýkala stěn formy), postup dvakrát opakujeme. Pečeme asi hodinu při 170.C.Podáváme s chlebem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |