Karbanátky ve smetanové omáčce |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny(pro 4 osoby)400 g mletého hovězího masa 1/8 l smetany 1 cibule (není nutná) 1 lžíce sekané petrželky 4 lžíce strouhanky sůl bílý pepř Na omáčku: 1 lžíce hladké mouky ¼ l kyselé smetany 1 lžíce sladké papriky 1 lžíce sekané petrželky PostupDo mletého masa vmícháme smetanu, strouhanku, sekanou petrželku, případně i nastrouhanou cibuli, osolíme a okořeníme bílým pepřem. Z připravené směsi lžící vykrojíme 8 kousků a navlhčenou rukou je vytvarujeme. Na pánvi při střední teplotě zpěníme máslo a karbanátky na něm z obou stran opečeme dozlatova, posunujeme jimi nebo pánví potřásáme, aby se nepřichytily. Hotové karbanátky vyjmeme a uložíme na talíř na papírový ubrousek. (Nemusí být úplně dopečené, dojdou v omáčce). Do vypečeného tuku vsypeme mouku, přidáme papriku, dobře zamícháme a vlijeme kyselou smetanu. Necháme přejít varem a podle chuti ještě osolíme a opepříme. Do omáčky vložíme karbanátky a na mírném ohni je podusíme.Podáváme ozdobené petrželkou s vařenými bramborami a zeleninou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |