Telecí frikadely se sýrem |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny(pro 4 osoby)400 g mletého telecího masa 2 žloutky 1/8 l smetany 2 lžíce sekané petrželky špetka strouhaného muškátového oříšku 1 lžička soli ½ lžičky pepře 300 g špenátu (listy) 3 lžíce másla 4 plátky sýra PostupMaso umeleme nejlépe až před přípravou, aby bylo jedné a šťavnaté. Smícháme ho se žloutkem, smetanou a kořením. Ze směsi utvoříme 4 velké, ploché frikadely (placky). Špenát důkladně opláchneme a dáme do 2 l vařící osolené vody, necháme přejít varem a v cedníku prolijeme studenou vodou, vodu opatrně vymačkáme. Dvě lžíce másla rozpustíme při vyšší teplotě a frikadely v něm za častějšího obracení opečeme, pak je vložíme do horké zapékací mísy a pokryjeme špenátem. Vypečenou šťávu rozředíme troškou vody a nalijeme ji na špenát. Frikadely pokryjeme plátky sýra, přiklopíme a necháme ho roztavit při nízké teplotě.Podáváme s opečenými bramborami nebo opečeným chlebem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |