Hovězí sekaný biftek |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26 |
Suroviny(pro 4 osoby)500 g mletého libového hovězího masa 1 houska 2 cibule (200 g) 1 lžíce másla 1 vejce 1 lžička soli ½ lžičky mletého pepře 4 lžíce oleje na pečení PostupHousku namočíme ve vodě a vymačkáme. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme nadrobno a necháme na másle zesklovatět. Máčenou housku dáme do mísy, přidáme k ní sklovitou cibuli, mleté maso, vejce, sůl a pepř, vše dobře promícháme a vytvarujeme bifteky. Druhou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na trošce oleje je zprudka osmažíme dozlatova za stálého obracení. Pak ji vyjmeme a dáme do tepla. Zbývající olej dáme na pánev a zahřejeme. Opékáme v něm bifteky z každé strany asi 4 – 5 minut (na druhých 5 minut teplotu snížíme). Biftek má být na povrchu křupavý a uvnitř šťavnatý a ještě trochu růžový. Do vypečené šťávy přidáme trochu vody nebo vína a nalijeme ji na bifteky. Zdobíme osmaženými kolečky cibule.Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |