Hovězí sekaný biftek PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

(pro 4 osoby)
500 g mletého libového hovězího masa
1 houska
2 cibule (200 g)
1 lžíce másla
1 vejce
1 lžička soli
½ lžičky mletého pepře
4 lžíce oleje na pečení

Postup

Housku namočíme ve vodě a vymačkáme. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme nadrobno a necháme na másle zesklovatět. Máčenou housku dáme do mísy, přidáme k ní sklovitou cibuli, mleté maso, vejce, sůl a pepř, vše dobře promícháme a vytvarujeme bifteky. Druhou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na trošce oleje je zprudka osmažíme dozlatova za stálého obracení. Pak ji vyjmeme a dáme do tepla. Zbývající olej dáme na pánev a zahřejeme. Opékáme v něm bifteky z každé strany asi 4 – 5 minut (na druhých 5 minut teplotu snížíme). Biftek má být na povrchu křupavý a uvnitř šťavnatý a ještě trochu růžový. Do vypečené šťávy přidáme trochu vody nebo vína a nalijeme ji na bifteky. Zdobíme osmaženými kolečky cibule.
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.