Mleté maso zapékané s bramborovou kaší PDF Tisk
( 11 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

750 g mletého masa
500 g brambor
180 ml mléka
2 polévkové lžíce másla
2 lžíce oleje
1 lžíci sojové omáčky
1 větší cibule
3 stroužky lisovaného česneku
sůl
pepř
mletá paprika

Postup

Oloupané brambory nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě 10 minut. Mezitím na oleji opečeme dozlatova cibuli, přidáme maso a dusíme asi 10 minut. Maso dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčku a česnekem. Z uvařených brambor, másla a horkého mléka připravíme kaši. Masovou směs rozložte rovnoměrně do vymaštěné zapékací mísy, navrch ozdobně naneseme kaši a zapékáme v předehřáté troubě, dokud povrch nezezlátne.