Kořeněné masové kuličky |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24 |
Suroviny400 g mletého vepřového masa1 cibule 100 g čínského zelí 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru ½ lžičky mleté skořice 1 lžička drceného koriandru 1 lžička sójové omáčky Solamylu chilli koření 1 lžíce zakysané smetany sůl olej několik salátových listů PostupCibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zelí také nakrájíme nadrobno a obojí přidáme do masa. Dále přidáme zázvor, skořici, koriandr, sójovou omáčku, 1 lžíci Solamylu, sůl, chilli, smetanu a 2 lžíce studené vody. Vše mícháme nejméně 15 minut. Z masové směsi tvoříme navlhčenýma rukama kuličky o průměru 3 cm. Obalíme je zlehka v Solamylu a ze všech stran smažíme na rozehřátém oleji.Podáváme na salátových listech s rozinkovou rýží a namáčíme v sójové omáčce. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |