Roláda z lazaní s telecím masem |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24 |
Suroviny8 plátků lazaní300 g mletého telecího masa 500 g listového špenátu 3 cibule 2 stroužky česneku 200 g nivy 30 g strouhané cihly 500 g rajčat 2 lžíce ostrého kečupu petrželová nať sůl, pepř olej alobal PostupLazaně uvaříme ve slané vodě s troškou oleje 5 minut- Potom je vyjmeme, propláchneme studenou vodou, natřeme olejem a rozložíme na alobal. Špenát opláchneme, odřízneme silné stonky a v páře ho 5 minut spaříme. Po vychladnutí ho zavineme a nakrájíme na menší kousky. Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme ji na rozehřátém oleji, přidáme mleté maso, oloupaný a prolisovaný česnek a vše za stálého míchání několik minut smažíme. Přidáme nahrubo nastrouhanou nivu a špenát. Osolíme a opepříme a vše promícháme. Směsí potřeme lazaně a zavineme. Rajčata opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata a cibuli společně rozmixujeme. Přidáme nasekanou petrželku, kečup, promícháme a podle chuti osolíme. Lazaně naskládáme do zapékací misky, oddělíme od sebe lžící rajčatové směsi a zbytek natřeme na jejich povrch. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 10 minut. Před dopečeném posypeme strouhanou cihlou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |