Hamburgery na grilu PDF Tisk
( 8 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

500 g libového hovězího masa
8 žemlí
8 salátových listů
2 rajčata
2 cibule
2 sladkokyselé okurky
kečup
sůl, pepř
olej
alobal

Postup

Maso omyjeme, osušíme a dvakrát umeleme. Lehce promícháme se solí a pepřem, ale nehněteme. Rozdělíme ho na 8 stejných dílů (můžeme je odvážit) a rukama potřenýma olejem z nich utvoříme kulaté, ne příliš tenké, hamburgery. Položíme je na alobal potřený olejem a uložíme do chladna. Žemle rozkrojíme. Listy salátu opláchneme a osušíme. Rajčata omyjeme a osušíme, cibuli oloupeme, okurky necháme okapat a vše nakrájíme na tenká kolečka. Hamburgery potřeme olejem a grilujeme po obou stranách 8 minut. Obracíme je opatrně, aby se nerozpadly. Na spodní díl žemlí dáme salátový list, na něj hamburger, pak rajče, okurku a cibuli. Přidáme trochu kečupu a přiklopíme horní polovinou žemle.

Poznámka: podle chuti můžeme dát na hamburgery i hořčici nebo majolku.