Hamburgery na grilu |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny500 g libového hovězího masa8 žemlí 8 salátových listů 2 rajčata 2 cibule 2 sladkokyselé okurky kečup sůl, pepř olej alobal PostupMaso omyjeme, osušíme a dvakrát umeleme. Lehce promícháme se solí a pepřem, ale nehněteme. Rozdělíme ho na 8 stejných dílů (můžeme je odvážit) a rukama potřenýma olejem z nich utvoříme kulaté, ne příliš tenké, hamburgery. Položíme je na alobal potřený olejem a uložíme do chladna. Žemle rozkrojíme. Listy salátu opláchneme a osušíme. Rajčata omyjeme a osušíme, cibuli oloupeme, okurky necháme okapat a vše nakrájíme na tenká kolečka. Hamburgery potřeme olejem a grilujeme po obou stranách 8 minut. Obracíme je opatrně, aby se nerozpadly. Na spodní díl žemlí dáme salátový list, na něj hamburger, pak rajče, okurku a cibuli. Přidáme trochu kečupu a přiklopíme horní polovinou žemle.Poznámka: podle chuti můžeme dát na hamburgery i hořčici nebo majolku. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |