Sekaná plněná vejci |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny500 g směsi vepřového a hovězího masa4 vejce 2 cibule 3 stroužky česneku strouhanka majoránka 1 bobkový list sůl, pepř olej Postup3 vejce dáme do studené vody vařit 10 minut natvrdo. Pak je ochladíme pod studenou vodou (aby šly dobře loupat). Do mleté směsi přidáme zbylé vejce, oloupaný prolisovaný česnek a majoránku. Na oleji zpěníme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a vmícháme ji do směsi. Podle potřeby směs osolíme a zahustíme strouhankou. Vše dobře propracováváme rukama. Z masové směsi vytvarujeme váleček, podélně v něm uděláme kapsu a do ní vložíme za sebou oloupaná vejce. Váleček zase uzavřeme tak, aby vejce byla uprostřed a uhladíme. Sekanou přendáme na pekáček a zapíchneme do něj bobkový list, ten po upečení sekané odstraníme. Mírně podlijeme a dáme péci. Během pečení podle potřeby podléváme a sekanou poléváme výpekem.Podáváme s bramborami, bramborovou kaší nebo chlebem (můžeme ji podávat i studenou) a sladkokyselými okurkami. Poznámka: sekanou můžeme před pečením potřít bílkem. Pokud chceme sekanou jemnější, maso ještě jednou umeleme a s ním můžeme umlít i cibuli. Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |