Sekaná v těstíčku |
Napsal uživatel Jupík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny(pro 4 osoby)250 g předního hovězího masa 200 g vepřové plece 1 cibule 2 vejce 2 stroužky česneku 4 lžíce bílého vína hladká mouka strouhanka sůl, pepř olej PostupCibuli oloupeme a překrojíme na čtvrtky. Ty pak umeleme společně s vepřovým a hovězím masem. Osolíme, opepříme a přidáme oloupaný a prolisovaný česnek a 1 vejce. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Vše důkladně promícháme rukama a ze směsi tvarujeme malé bochánky. Druhé vejce ušleháme s vínem a zahustíme moukou. Vzniklé těstíčko mírně osolíme. Masové bochánky v těstíčku obalujeme a smažíme na rozpáleném oleji.Podáváme s bramborovou kaší. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |