Klopsy se sýrovým krémem PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

500 g mleté směsi vepřového a hovězího masa
250 ml masového vývaru (masox)
200 ml bílého vína
100 g taveného smetanového sýra
125 ml šlehačky
100 g zelených oliv
2 lžičky Maizeny
1 vejce
strouhanka asi ze 2 housek
petrželka nebo pažitka
sůl, pepř

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. K masu přidáme vejce, cibuli a trochu strouhanky, osolíme a opepříme. Masovou směs dobře promícháme a pak z ní navlhčenýma rukama tvarujeme asi 12 kuliček. Do každé uděláme důlek, do něj vložíme olivu a zase maso zakulatíme. Do kastrůlku dáme vývar a víno a pod pokličkou asi 10 minut vaříme. Do vývaru dáme rozpustit sýr, zahustíme Maizenou rozmíchanou v trošce studené vody a nakonec vmícháme šlehačku. Petrželku nebo pažitku opláchneme, oklepeme vodu, osušíme a nasekáme nadrobno. Zbylé olivy také nasekáme nadrobno a společně s pažitkou nebo petrželkou vmícháme do omáčky.