Klopsy se sýrovým krémem |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny500 g mleté směsi vepřového a hovězího masa250 ml masového vývaru (masox) 200 ml bílého vína 100 g taveného smetanového sýra 125 ml šlehačky 100 g zelených oliv 2 lžičky Maizeny 1 vejce strouhanka asi ze 2 housek petrželka nebo pažitka sůl, pepř PostupCibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. K masu přidáme vejce, cibuli a trochu strouhanky, osolíme a opepříme. Masovou směs dobře promícháme a pak z ní navlhčenýma rukama tvarujeme asi 12 kuliček. Do každé uděláme důlek, do něj vložíme olivu a zase maso zakulatíme. Do kastrůlku dáme vývar a víno a pod pokličkou asi 10 minut vaříme. Do vývaru dáme rozpustit sýr, zahustíme Maizenou rozmíchanou v trošce studené vody a nakonec vmícháme šlehačku. Petrželku nebo pažitku opláchneme, oklepeme vodu, osušíme a nasekáme nadrobno. Zbylé olivy také nasekáme nadrobno a společně s pažitkou nebo petrželkou vmícháme do omáčky. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |