Závin s mletým masem |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny(pro 4 osoby)na těsto: 250 g hladké mouky 2 lžíce oleje 2 žloutky ½ lžičky soli 1 vejce na potření závinu na náplň: 500 g mleté směsi vepřového a hovězího masa 100 g eidamu 1 vejce 2 feferonky 1 cibule strouhanka sůl, pepř PostupNa vál nasypeme mouku, uděláme v ní důlek a do něj nalijeme olej, přidáme žloutky a 125 ml studené vody. Vypracujeme vláčné těsto a nejméně na půl hodiny ho necháme. Feferonky omyjeme, zbavíme semen a najemno nasekáme. Sýr nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Feferonky, sýr a cibuli přidáme k masu, opepříme, osolíme, přidáme vejce a rukama důkladně zpracujeme. Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučněné utěrce na tenký plát. Posypeme ho strouhankou a na ni nerozložíme masovou směs. Těsto srolujeme a přeneseme ho na plech, vyložený pečícím papírem. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do předem vyhřáté trouby na 220.C, pečeme asi 45 minut.Podáváme s rajskou omáčkou nebo jen s kečupem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |