Vrstvená sekaná pečeně |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny(pro 4 osoby)400 g mletého masa 1/8 l smetany 1 vejce 4 lžíce strouhanky sůl, pepř 150 g žampiónů 3 lžíce másla 300 g čerstvého špenátu 2 lžíce strouhaného sýra strouhaný muškátový oříšek 1 lžíce oleje plněné olivy PostupMleté maso smícháme se smetanou, vejcem, strouhankou, osolíme a opepříme. Ze směsi vytvoříme tři pláty o rozměrech zapékací mísy. Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a krátce osmahneme na trošce másla. Špenát očistíme, omyjeme a ve zbývajícím másle krátce podusíme. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a smícháme se sýrem. Pláty mleté směsi navrstvíme do zapékací mísy a mezi ně dáme žampióny a špenát. Lehce stlačíme a potřeme olejem. Pečeme uprostřed horké trouby při 175.C, v plynové na stupeň 2-3, asi 50 minut.Místo zapékací mísy můžeme použít alobal. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami a hlávkovým salátem. Jednotlivé porce zdobíme nakrájenými olivami. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |