Vejce plněná mletým masem PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

10 vajec
400 g mletého masa
1 střední cibuli
3 stroužky česneku
2-3 lžičky koření Gyros
sůl
2 lžíce oleje

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přimícháme ji do masa společně s očištěným a prolisovaným česnekem, osolíme a okořeníme. Masovou směs rozdělíme na 20 dílků, z každého vytvoříme kuličku. Opatrně dáme masové količky vařit do hrnce se 2 litry vařící vody, znovu přivedeme k varu a hned vypneme plamen. Přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut dojít. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, rozpůlíme podélně, vyjmeme z nich žloutky a místo nich vložíme masové kuličky.
Podáváme s pikantními omáčkami, např. se žloutkovou, chilli nebo cuketovou (viz Různé - Omáčky).