Kuřecí karbanátky s houbovou omáčkou PDF Tisk
( 4 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

500 g kuřecího masa
200 g hub (žampiónů)
1 středně velká a 1 malá bílá cibule
1 červená cibule
2 stroužky česneku
20 ml zakysané smetany
1 kapie
sůl, pepř
plnotučná hořčice
olej
petrželová nať

Postup

Očištěné kuřecí maso umeleme, větší bílou cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme, přidáme nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, posolíme a opepříme. Z masové směsi uděláme bochánky, zploštíme je a necháme půl hodiny odležet v chladničce. Pak je z obou stran opečeme na oleji na mírném ohni. Do výpeku domě nadrobno nakrájenou červenou cibuli a očištěné na kousky nekrájené houby. Dusíme je doměkka, pak přidáme hořčici, smetanu, podle chuti osolíme a opepříme. Karbanátky houbovou omáčkou, podáváme s bramborami, případně s rýží. Papriku očistíme a zbavíme jader, nakrájíme na tenké kroužky, oloupeme malou bílou cibuli, také ji nakrájíme na tenké kroužky a karbánátky jimi ozdobíme.