Kuřecí karbanátky s houbovou omáčkou |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny500 g kuřecího masa200 g hub (žampiónů) 1 středně velká a 1 malá bílá cibule 1 červená cibule 2 stroužky česneku 20 ml zakysané smetany 1 kapie sůl, pepř plnotučná hořčice olej petrželová nať PostupOčištěné kuřecí maso umeleme, větší bílou cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme, přidáme nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, posolíme a opepříme. Z masové směsi uděláme bochánky, zploštíme je a necháme půl hodiny odležet v chladničce. Pak je z obou stran opečeme na oleji na mírném ohni. Do výpeku domě nadrobno nakrájenou červenou cibuli a očištěné na kousky nekrájené houby. Dusíme je doměkka, pak přidáme hořčici, smetanu, podle chuti osolíme a opepříme. Karbanátky houbovou omáčkou, podáváme s bramborami, případně s rýží. Papriku očistíme a zbavíme jader, nakrájíme na tenké kroužky, oloupeme malou bílou cibuli, také ji nakrájíme na tenké kroužky a karbánátky jimi ozdobíme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |