Masové pirožky |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Surovinytěsto:300 g hladké mouky 150 g tuku 2 žloutky 2 polévkové lžíce smetany bílek na potření náplň: 300 g uzeného masa nebo pečené vepřové 3 lžíce smetany 1 cibule 1 vejce 2 lžičky mleté papriky sůl, pepř PostupNa válu smícháme mouku, tuk, žloutky a 2 lžíce smetany a vypracujeme hladké těsto. Necháme je uležet na chladném místě a připravíme si náplň. Umeleme maso a cibuli, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme papriku a smetanu. Vše dobře promícháme. Těsto pak rozválíme na tenký plát a tvořítkem na pirohy vykrajujeme kolečka. Vložíme kolečko do tvořítka z druhé strany, potřeme okraje bílkem, vložíme masovou náplň a tvořítko stiskneme. Pokud nemáme tvořítko, vykrajujeme kolečka o průměru 8 cm skelničkou nebo formičkou, potřeme okraje bílkem, vložíme náplň. Kolečko přehneme a okraje půlkruhu přimáčkenem vidličkou. Pirožky položíme na suchý plech, dvakrát přetřeme bílkem a pečeme dozlatova. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |