Masový závin |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny(pro 4 osoby)300 g mraženého listového těsta 1 houska 2 cibule 1 stroužek česneku 2 lžíce másla 400 g mletého masa 1 vejce 1 lžíce hořčice 1 lžička soli mletý pepř 1/4 lžičky tymiánu 1/4 lžičky majoránky 1 vejce na potření PostupTěsto necháme přikryté rozmrazit. Housku namočíme ve studené vodě a pak vymačkáme. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na kostičky a na másle necháme zesklovatět. Mleté maso smícháme s houskou, cibulí, česnekem, vejcem, hořčicí a kořením. Ochutíme a vytvoříme šišku. Vál poprášíme moukou, těsto na něm rozválíme a šišku masa do plátu těsta zabalíme. Okraje potřeme rozkvedlaným vejcem, stlačíme je. Zbytkem těsta můžeme roládu ozdobit. Těsto propícháme vidličkou tak, aby mohla při pečení unikat pára. Závin dáme péci do horké trouby na 15 minut při 225.C (plynová trouba stupeň 4-5), pečeme dozlatova a pak teplotu snížíme na 125.C (plynová trouba stupeň 1-2) a necháme ho dojít.Závin podáváme teplý i studený. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |