Maso na asijský způsob PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

800 g vepřového karé nebo kuřecích či krůtích prsíček
sójová omáčka
4 lžíce drůbežího vývaru (instant)
2 lžíce suchého vína
1 nasekaný stroužek česneku
mletý černý pepř
1,5 lžičky cukru
1 hlávka čínského nebo obyčejného zelí
2 cibule
4 rajčata
1 lžíce oleje
1 svazeček petrželové natě

Postup

Pokud používáme karé, odřežeme z něj kost, čisté a nemastné maso nakrájíme na tenké nudličky. Prsíčka nakrájíme. Do misky dáme 3 lžíce sójové omáčky, slepičí vývar, který jsme připravili podle návodu na obalu, víno, nasekaný česnek, mletý pepř, sůl a cukr. Promícháme, marinádu nalijeme na maso, opět promícháme a přikryté odložíme na 3 hodiny do ledničky. Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Pod tekoucí vodou propláchneme a necháme okapat. Cibuli očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na osminky. Petrželovou nať opláchneme a nasekáme. Na pánvi ohřejeme olej, maso za stálého míchání opečeme. Přidáme cibuli, marinádu a rajčata. Osolíme, opepříme, přikryté vaříme na minimu 5 minut. Nakonec vmícháme nakrájené zelí, dochutíme sójovou omáčkou, solí a mletým pepřem. Před podáváním posypeme petrželovou natí.
Jako přílohu doporučujeme rýži.