Maso na asijský způsob |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny800 g vepřového karé nebo kuřecích či krůtích prsíčeksójová omáčka 4 lžíce drůbežího vývaru (instant) 2 lžíce suchého vína 1 nasekaný stroužek česneku mletý černý pepř 1,5 lžičky cukru 1 hlávka čínského nebo obyčejného zelí 2 cibule 4 rajčata 1 lžíce oleje 1 svazeček petrželové natě PostupPokud používáme karé, odřežeme z něj kost, čisté a nemastné maso nakrájíme na tenké nudličky. Prsíčka nakrájíme. Do misky dáme 3 lžíce sójové omáčky, slepičí vývar, který jsme připravili podle návodu na obalu, víno, nasekaný česnek, mletý pepř, sůl a cukr. Promícháme, marinádu nalijeme na maso, opět promícháme a přikryté odložíme na 3 hodiny do ledničky. Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Pod tekoucí vodou propláchneme a necháme okapat. Cibuli očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na osminky. Petrželovou nať opláchneme a nasekáme. Na pánvi ohřejeme olej, maso za stálého míchání opečeme. Přidáme cibuli, marinádu a rajčata. Osolíme, opepříme, přikryté vaříme na minimu 5 minut. Nakonec vmícháme nakrájené zelí, dochutíme sójovou omáčkou, solí a mletým pepřem. Před podáváním posypeme petrželovou natí.Jako přílohu doporučujeme rýži. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |