Thajská kuřecí křídla se zeleninovou rýží PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

12 kuřecích křídel
4 stroužky česneku
barevný drcený pepř
koriandr
mletý zázvor
sójová omáčka
2 lžíce medu
100 g kečupu
grilovací koření
400 g rýže
100 g zmrazeného hrášku
1 červená paprika
olej

Postup

Křídla omyjeme, okořeníme grilovacím kořením, drceným pepřem a necháme marinovat v oleji. Z medu, zázvoru, koriandru, drceného pepře, sójové omáčky, kečupu a jemně strouhaného česneku připravíme směs. Troubu předehřejeme na 210 °C, křídla rozložíme na hlubší plech a za stálého přelévání kořeněnou směsí pečeme doměkka a dozlatova. Uvaříme rýži. Na oleji opečeme na jemné kostičky krájenou papriku s hráškem a s uvařenou rýží ji promícháme.

Ukazka

Thajská kuřecí křídla se zeleninovou rýží