Kuře s estragonem a bylinkovou rýží PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

1 menší kuře
100 g másla
10 šalotek (malé cibulky)
1 šálek čerstvého nasekaného estragonu
1 hermelín
drcený zelený pepř
sušená citrónová kůra
150 ml bílého vína
sůl

Postup

Kuře omyjeme, obalíme v drceném pepři a opečeme v pekáčku na másle spolu s cibulkami. Cibulky vyjmeme a dáme stranou. Hermelín nakrájíme na kostky a promícháme je s polovinou estragonu. Směsí naplníme kuře, sešijeme nebo uzavřeme jehlou a dáme péci. Podléváme zbytkem estragonu smíchaným s vínem a citrónovou kůrou. K hotovému kuřeti vrátíme cibulky a prohřejeme je. Porce kuřete podáváme s cibulkami a rýži, do které jsme přidali při vaření bylinky.