Kuře s estragonem a bylinkovou rýží |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny1 menší kuře100 g másla 10 šalotek (malé cibulky) 1 šálek čerstvého nasekaného estragonu 1 hermelín drcený zelený pepř sušená citrónová kůra 150 ml bílého vína sůl PostupKuře omyjeme, obalíme v drceném pepři a opečeme v pekáčku na másle spolu s cibulkami. Cibulky vyjmeme a dáme stranou. Hermelín nakrájíme na kostky a promícháme je s polovinou estragonu. Směsí naplníme kuře, sešijeme nebo uzavřeme jehlou a dáme péci. Podléváme zbytkem estragonu smíchaným s vínem a citrónovou kůrou. K hotovému kuřeti vrátíme cibulky a prohřejeme je. Porce kuřete podáváme s cibulkami a rýži, do které jsme přidali při vaření bylinky. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |