Grilované kuře s marinádou PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24

Suroviny

Kuře nebo kuřecí čtvrtky
cca 3 lžíce kečupu (sladkého)
cca 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice
cca 5 stroužků česneku
mletý pepř, sůl
worcestr - cca 1 lžička

Postup

Kuře omyjeme, osolíme a potřeme směsí, kterou získáme smícháním kečupu, hořčice, česneku, mletého pepře a worcestru.
Dáme na gril (nebo do trouby - podlijeme, pečeme na mírném ohni cca půl hodiny zakryté a půl hodiny odkryté nebo dokud se neudělá kůrčička).

Sos zahustíme jíškou a podáváme s přílohou.


Pozn. Směsí se dají potírat i žebírka a pod. Nejlepší je venkovní gril.

Ukazka

Grilované kuře s marinádou