Hrbaté maso PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24

Suroviny

6 řízků
2 rohlíky
200 ml mléka
400 g hub (můžou být i sterilované)
2 vejce
1 cibule
200 g šunky
150 g sýra
Sůl, pepř, majoránka

Postup

Směs: Houby pokrájíme a podusíme na cibulce. Rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka a přidáme je k houbám. Osolíme, okořeníme a přidáme nastrouhanou nebo umletou šunku a vejce. Můžeme přidat i hrášek.

Řízky naklepeme, osolíme a prudce opečeme na oleji. Vložíme je do vymaštěného pekáče a na ně naložíme směs. Zakryjeme a dáme péct do trouby na cca 45 min. Asi 20 minut před dokončením posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme odkryté. Podáváme s hranolkami, bramborami.

Ukazka

Hrbaté maso