Kuřecí maso na špízu PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

(pro 4 osoby)
400 g kuřecích prsíček
1 stroužek česneku
7 lžic oleje
3 lžíce citrónové šťávy
1 lžička kari koření
1 velká mrkev
1 zelená paprika
1 červená paprika
2 malé cibule
6 tenkých plátků anglické slaniny
sůl, pepř

Postup

Maso omyjeme, osušíme na nakrájíme na 12 řezů. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme 4 polévkové lžíce oleje, citrónovou šťávu a kari a vše dobře promícháme. Přidáme maso, promícháme a asi 1 hodinu necháme marinovat. Oškrábeme mrkev a nakrájíme ji na šikmé oválky, které povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a vnitřní část, omyjeme je a rozkrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na 8 dílků. Z marinády vyndáme maso a necháme ho okapat. Každý kus pak zabalíme do poloviny plátku slaniny. Pak nabodneme na špejli nebo jehlu 3 závitky, které proložíme zeleninou tak, aby byla vždy na začátku a na konci. Osolíme a opepříme. Špízy opékáme 8-10 minut za občasného otáčení na zbylém oleji dokřupava. Během opékání je potíráme marinádou. Hotové je podáváme s rýží s různými omáčkami (Viz Různé - Omáčky - Papriková, Z jablek na kari)