Řezy z kuřecího masa v šunkovém závitku PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 kuřecí prsní řízky
6 lžic olivového oleje
1 lžíce sušené rozmarýny
8 tenkých plátků šunky
1 stroužek česneku
1 cibule
3 celery
3 mrkve
2 malé cukety
1 lžíce rajského protlaku
1/8 l bílého suchého vína
1 lžička nastrouhané citrónové kůry
1 lžíce nasekané petrželky
sůl
mletá pálivá paprika

Postup

Maso omyjeme a osušíme. Řízky osmažíme po obou stranách na 4 lžících oleje do křupava. Potom je vyjmeme, okořeníme rozmarýnou, paprikou a osolíme. Každý řízek zavineme do dvou plátků šunky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev okrájíme, cukety omyjeme a vše nakrájíme na proužky. Rajský protlak důkladně promícháme s vínem. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, necháme na něm zesklovatět cibulku, přidáme česnek a zeleninu a osmažíme. Přilijeme víno s protlakem, okořeníme paprikou a osolíme. Závitky položíme na zeleninu, přiklopíme poklicí a na mírném ohni dusíme asi 15 minut. Pak je přendáme do tepla a do zeleniny přimícháme citrónovou kůru a petrželku. Zeleninu přidáváme na talíř vedle závitků.

Pro výraznější chuť použijeme raději schwarzwaldskou šunku.
Zeleninové proužky (juliánky): zeleninu nejprve nakrájíme na tenké plátky a ty potom na proužky, které zkracujeme podle potřeby.