Řezy z kuřecího masa v šunkovém závitku |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny(pro 4 osoby)4 kuřecí prsní řízky 6 lžic olivového oleje 1 lžíce sušené rozmarýny 8 tenkých plátků šunky 1 stroužek česneku 1 cibule 3 celery 3 mrkve 2 malé cukety 1 lžíce rajského protlaku 1/8 l bílého suchého vína 1 lžička nastrouhané citrónové kůry 1 lžíce nasekané petrželky sůl mletá pálivá paprika PostupMaso omyjeme a osušíme. Řízky osmažíme po obou stranách na 4 lžících oleje do křupava. Potom je vyjmeme, okořeníme rozmarýnou, paprikou a osolíme. Každý řízek zavineme do dvou plátků šunky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev okrájíme, cukety omyjeme a vše nakrájíme na proužky. Rajský protlak důkladně promícháme s vínem. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, necháme na něm zesklovatět cibulku, přidáme česnek a zeleninu a osmažíme. Přilijeme víno s protlakem, okořeníme paprikou a osolíme. Závitky položíme na zeleninu, přiklopíme poklicí a na mírném ohni dusíme asi 15 minut. Pak je přendáme do tepla a do zeleniny přimícháme citrónovou kůru a petrželku. Zeleninu přidáváme na talíř vedle závitků.Pro výraznější chuť použijeme raději schwarzwaldskou šunku. Zeleninové proužky (juliánky): zeleninu nejprve nakrájíme na tenké plátky a ty potom na proužky, které zkracujeme podle potřeby. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |