Palačinky s kuřecím masem a houbami PDF Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

(pro 4 osoby)
1 malý pomeranč
150 g hladké mouky
3 vejce
1/2 lžičky soli
2 snítky tymiánu
50 g másla
375 ml mléka
máslo nebo olej na smažení

na náplň:
500 g kuřecích prsíček
5 jarních cibulek
250 g žampiónů
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce oleje
200 g zakysané smetany
sůl, pepř

Postup

Pomeranč omyjeme v horké vodě a osušíme. Nastrouháme kůru. Rozšleháme mouku s vejcem, poemrančovou kůrou a lístky ze dvou snítek tymiánu. Osolíme a střídavě přidáváme mléko a rozpuštěné máslo. Když vznikne polotekuté těsto bez žmolků, přikryjeme ho a dáme na 30 minut odpočinout. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Žampióny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a hned je zakapeme citrónem. Kuřecí maso nakrájíme na proužky. Rozehřejeme 1 lžíci oleje a maso na něm ze všech stran rychle opečeme. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Zahřejeme zbytek oleje a houby na něm asi 5 minut prudce opečeme. Po 3 minutách přidáme cibulky a nakonec vmícháme kuřecí maso. Smícháme zakysanou smetanu s pomerančovou šťávou z ostrouhaného pomeranče a nepřikrytou ji zvolna povaříme. Osolíme, podle chuti opepříme a vmícháme do masa. Na rozpáleném tuku pečeme po obou stranách tenké palačinky, plníme je připravenou náplní a podáváme.

Ukazka

Palačinky s kuřecím masem a houbami