Palačinky s kuřecím masem a houbami |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny(pro 4 osoby)1 malý pomeranč 150 g hladké mouky 3 vejce 1/2 lžičky soli 2 snítky tymiánu 50 g másla 375 ml mléka máslo nebo olej na smažení na náplň: 500 g kuřecích prsíček 5 jarních cibulek 250 g žampiónů 2 lžíce citrónové šťávy 2 lžíce oleje 200 g zakysané smetany sůl, pepř PostupPomeranč omyjeme v horké vodě a osušíme. Nastrouháme kůru. Rozšleháme mouku s vejcem, poemrančovou kůrou a lístky ze dvou snítek tymiánu. Osolíme a střídavě přidáváme mléko a rozpuštěné máslo. Když vznikne polotekuté těsto bez žmolků, přikryjeme ho a dáme na 30 minut odpočinout. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Žampióny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a hned je zakapeme citrónem. Kuřecí maso nakrájíme na proužky. Rozehřejeme 1 lžíci oleje a maso na něm ze všech stran rychle opečeme. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Zahřejeme zbytek oleje a houby na něm asi 5 minut prudce opečeme. Po 3 minutách přidáme cibulky a nakonec vmícháme kuřecí maso. Smícháme zakysanou smetanu s pomerančovou šťávou z ostrouhaného pomeranče a nepřikrytou ji zvolna povaříme. Osolíme, podle chuti opepříme a vmícháme do masa. Na rozpáleném tuku pečeme po obou stranách tenké palačinky, plníme je připravenou náplní a podáváme.Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |